Yhteisötaide projekti “Lähiösinfonian” kuulumisia


Tässä postaamani blogi Sata kohtaamista- sivuille. Sieltä voi lukea myös muiden 2017-juhlavuoden yhteisötaideteosten etenemisestä, sekä mieheni mietteitä lähiösinfonian musiikin edistymisestä.

—–

Hei!

Mietteitä tähän alkumetreille Lähiösinfonian ”kuvallisesta” puolesta.

Olen tehnyt aiemmin joitain yhteisöllisiä teoksia ja pidän siitä, että yhteisötaiteellisen teoksen tekeminen on aina kohtaamisten kirjoa.

Vaikka luovan työn tekeminen on ajoittain itsenäisestikin omista mielikuvista irti päästämistä, niin yhteisötaiteessa se korostuu. Tekemisestä tulee orgaaninen prosessi johon kuuluvat yllätykset ja oivallukset. Niinkuin kaiken ilon, myös luomisen ilon jakaminen tekee siitä kaksinkertaisen… joissain tapauksissa moninkertaisen.

Dialogin käyminen joskus henkilökohtaisesti, joskus yhteisön jäsenenä on monella tavalla kasvattava ja eteenpäin vievä prosessi. Pidän dialogia tärkeänä osana kaikkea taiteen tekemistä, mutta juuri yhteisöllisessä taiteessa tuo prosessin luoma symbioosi; ja näkemysten ja ajatusten vuorovaikutteinen leikki on aina yhtä avartavaa. Toivon, että se on myös yhteisöllisesti voimauttavaa.

Lähiösinfonian dialogi on alkamassa ja sen mahdollisuudet vasta aukeamassa. Olen innoissani jokaisesta ilmoittautuneesta osallistujasta ja iloisesti yllättynyt saadessani mukaan paljon erilaisia ihmisiä. Mitä lehtoja tästä syntyykään!

Lausteen ja Pansion kirjastoilta löytyy jo palautuslaatikot linnuille ja kasveille sekä lähitulevaisuudessa sellainen toimitetaan myös Raision kirjastoon.

Ilmoittautuneita kaikenikäisiä taiteilijoita on mukana kaikista kolmesta lähiöstä jo yli 50 ja ensimmäiset linnutkin ovat lentäneet sähköpostilaatikkoon.

Vielä ovat tervetulleita ja mahtuvat mukaan kaikki halukkaat Lausteen, Pansion ja Petäsmäen alueeltakin joten annetaan sanan kiertää.

Tässä vielä linkki tehtäväksiantoon:

http://www.satakohtaamista.fi/kutsu_lahiosinfoniaan/

Ilta alkaa hämärtymään Lausteella ja linnut heräilevät lähiöissä…

Terveisin

Maria